Nieuwsberichten

 

 

 

TOGETHER WE BUILD

Tekstvak: Development & Onderzoek
Tekstvak: Architectuur
Tekstvak: Realisatie
Tekstvak: Consultancy
Tekstvak: Engineering
Tekstvak: Management

Nieuwjaarsreceptie 2014

· Aanbieding eerste lateriet steen Suriname

'Suriname gebaat bij serieuze investeerders'

12/01/2014 13:25 - Eric Mahabier

Van links naar rechts: Roy Lieuw A Sie, Ali Guman, Rob Parmessar, Max Lalmahomed en Dew Roopram bij de introductie van een lateriet bouwsteen voor Suriname

Van links naar rechts: Roy Lieuw A Sie, Ali Guman, Rob Parmessar, Max Lalmahomed en Dew Roopram bij de introductie van een lateriet bouwsteen voor Suriname Foto: Eric Mahabier  

DEN HAAG - “De economie van Suriname is gebaat bij serieuze investeerders die op basis van wederzijds respect en voordeel willen bijdragen aan de duurzame ontwikkeling in Suriname.” Dat zei Roy Lieuw A Sie, consul generaal van Suriname, zaterdagavond op de nieuwjaarsreceptie van de Darcem Group.

Surinaamse, Turkse en Nederlandse ondernemers waren op deze bijeenkomst aanwezig. De Darcem Group is een onlangs opgericht consultancybureau en is al gestart met diverse projecten in Suriname. Ze zijn onder andere actief in de bouwsector en verwerking van rijstkaf. Max Lalmahomed en Rob Parmessar zijn respectievelijk directeur en onderdirecteur.

Volgens Liew  A Sie hem heeft de duurzame ontwikkeling in Suriname de constante aandacht van de internationale wereld. De regering Bouterse heeft zich volgens de consul-generaal vanaf haar aantreden voor duurzame ontwikkeling beijverd. "Met het door haar ontwikkelde beleid is een basis gelegd voor een voortdurende vooruitgang."

Op de nieuwjaarsreceptie kreeg Lieuw A Sie uit handen van Lalmohamed een speciaal voor Suriname ontworpen lateriet bouwsteen aangeboden. De ontwerper is Dew Roopram. Er is ruim twee jaar onderzoek gedaan naar de steen die voor zeventig procent uit klei bestaat. Het unieke is dat er niet gemetseld hoeft te worden. De stenen worden aan elkaar bevestigd middels een kliksysteem.

"Een enorme besparing op cement", zegt Lalmahomed. De bouwsteen laat geen warmte door en absorbeert haast geen water. Lalmohamed ziet deze lateriet bouwsteen als de toekomst voor de Surinaamse bouwsector. Er kan tot drie etages hoog worden gebouwd blijkt uit onderzoek.

Meer weten? Lees voor verdieping en achtergronden de Ware Tijd!